Midsommar

Fredag.

Midsommar med fint väder, när hade vi det senast? Underbart att midsommar låg en vecka senare och då tack vare det fick vi fint väder. Ibland har man tur. :)

Midsommarfesten tillbringades i Veddige med min bror och hans vänner, det var väldigt trevligt. Min bror hade skrytit om deras midsommarstång som dem skulle sätta upp på 5 m... När vi kom ner var den knappt 2 m.. Haha! Eftersom min bror inte hade nämnt något om det kände jag att jag fick fråga lite försiktigt, det blev något i stil med "Den ville inte, sen var hålet för litet och allt gick fel så jag körde över den och slängde den åt helvete!" Haha. Jag älskar min bror, han är ganska galen ändå. :P Det grillades, min bror var ju självklart lite "toastmaster". Vi hade en fläskfile som han delade på mitten och började grilla. Innan jag fick syn på det och sagt till honom att vi måste dela den igen. Vi delade den igen.. Den var rå! Så det tog lite tid för oss innan vårat kött var klart. Men det blev grymt gott!

Dansen runt midsommarstången blev med allas våran spotify, tro det eller ej men de hade "Små grodorna". Sen rev killarna den och sen blev det att hoppa hopprep med repet som suttit på midsommarstången. En helt galen kväll. Martina och Josse joinade in.

Kvällen fortsatte några hus längre bort och några utav killarna bestämde sig för att ta gräsklipparen till den festen så dem åkte ca 3-4 st på en gräsklippare. Det var en syn. :)

Vi åkte hem ungefär runt halv 2. Josse, Martina och jag intog min fars säng då han inte var hemma. Det var gott att sova, vaknade och gjorde en dunder frukost med ananas, vindruvor, physalis frukter, banan, ägg och bröd/knäcke. Toppen dag! Tack alla medverkande!

Over & Out.

20 år och världen framför sig

Söndag

Igår, Lördag, var jag på 20 års kalas som firades ute i Halmstad på restaurangen bulls och sedan vidare till de olika pubarna i stan. Det var en toppen kväll och jag hade supertrevligt. Halmstad är ändå Halmstad, där har jag spenderat 3 år av mitt liv så det ligger mig varmt om hjärtat.

Den här siffran 20, det är en milstolpe i ens liv. Som 15, då man fick köra moppe. 18, när man fick ta bilkörkort och gå ut på krogen lagligt. Jag har kommit till min tredje milstolpe, jag ska fylla 20. För alla som fyller 20 så är det väl ändå att man faktiskt kan gå in på Systemet och köpa sin egna sprit, slippa gå till langare, fråga sina päron eller slippa hänga på vänner som har åldern inne.

Hur som helst, 20 årsdagen fick mig att tänka till igår. Vi är 20, vi blir inte yngre, det är nu vi ska göra saker. Det finns så mycket jag vill göra att det känns som att jag kvävs istället. Vill inte hamna i det facket att livet bara rinner på, rullar i samma hjulspår och helt plötsligt sitter du i ett hus och är 40 bast och undrar vart livet tog vägen, du frågar dig själv vad du har gjort de senaste 20 åren. Jag vill se tillbaka på mitt liv med glädje och sorg, men framförallt att jag verkligen gjorde det jag ville göra, att jag faktiskt åkte, slängde mig ut i det fria och tog steget. Men vart börjar man?

Alla frågor och rädslor slänger sig på som ett plåster. Kommer du verkligen klara dig själv? Kommer männsikor vara vänliga mot dig? Hur kommer det gå ekonomiskt? Vad händer med dina vänner här hemma? Kommer de finnas kvar sen när jag kommer tillbaka? Tänk om det händer något här hemma och jag inte är hemma? Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Allt handlar om att våga och ta steget.

Jag vet inte vad det är som håller mig tillbaka, mig själv, ekonomin, vänner, familj eller att inte få tillräckligt med stöd?

Jag är en mycket liten person inuti, utåt sett kan jag vara ganska tuff. Den glada tjejen med ett ständigt leende och en räv bakom varje öra.. Jag låter inte vem som helst komma mig in på livet och det tar tid innan jag börjar prata och då inte kallprat. Jag har mycket få vänner som faktiskt ser hela mig. Det är er jag är rädd för att förlora.

Min familj betyder mycket men utan mina vänner är jag ingenting.

Operation "Våga" har börjat!

Over and out.


Arg, Ledsen och Uppriven

Det gjorde så ont, det var som att få en kniv i ryggen. Den där dagen då du berättade. Ja, just den dagen. Först en suck utav lättnad, skönt att slippa alla krav, slippa känna att man skulle ångra sig. Nu ångrar jag mig, varför gjorde jag det inte? Vart satt spärren någonstans? Varför var jag så rädd? Nu vill jag bara glömma dig, glömma allt vi pratat om, alla skratt.. allt! Jag vill ha dig ur mitt system, jag vill inte känna din närvaro. Du får inte tänka på mig, inte heller skicka ett sms, jag vill inte kännas vid dig något mer. Det jag gjorde var kanske dumt men det du gjorde var ännu värre. Jag backade, tog ner min gard, öppnade mig. Är jag verkligen så blåögd och likgiltig? Betyder detta att jag ska bygga upp min mur starkare nästa gång, göra min sköld hårdare. Ja, det är det jag ska göra, nästa gång kommer du inte in, du kommer inte bryta genom mina murar, de kommer vara starkare än dina ord och dina handlingar.

Du finns inte mer!


Zombie?

Söndag

Vakna av att min bror bankade på min sovrumsdörr och klev in. "Maria, hästarna har gått ut!" Mitt svar blev "Du skämtar!?" Det gjorde han inte.. Upp ur sängen, groggy av John Blunds sömnpulver, på med kläderna och ta bilen ner till hagen. Mycket riktigt hade en häst varit ute och spatserat men när jag väl kommit ner hade hästen hoppat/krypit in i hagen igen. Nedersta tråden var nere. Antagligen har de blivit skrämda, såg älgspår.

Åkte hem igen och hämtade ett el-agrigat, batteri, ett nytt handtag och en jordning. Nu har de ström i hagen. 

Känns skönt att ha hästarna hemma igen, aldrig varit utan hästarna så det kändes konstigt när de hade åkt.

Väl hemma igen efter morgonens bravader fixade jag en dunder frukost. Nyponsoppa, 1 glas juice bestående av blodgrape, apelsin (Egen pressad) och en msk linfröolja. två knäckebröd med keso och banan. Grymt gott. Ska snart klippa gräset och ut och springa. Har äntligen fått köpt mig ett par springskor... Dem var dyra!! Dock sköt dem iväg lite i pris då jag behöver en förstärkning på insidan av foten då jag går lite inåt.

Nähepp, dags att göra något kanske!?

Over & Out!

Plönninge

Torsdag

Jobbat hela dagen.. I ösregn, regnat tre dagar i streck nu. Börjar tröttna! Vi är planterar massa blommor, som tur var så fick vi jobba en del inne. Så det var skönt.

Vi, det vill säga Marina och jag åkte ner till Plönninge, hälsade på våra gamla lärare och folket som skulle ta studenten. Dagen innan studentdagen är det "lövdans" på kvällen. De bygger upp en dansbana, tar in ett liveband och en Dj. Detta året spelade några från skolan.

Jonte- Gitarr och sång
Conny- Gitarr och sång
David- Trummor
Kevin- Bas och sång

Grymt duktiga! Stående ovationer, trots en del missar. Vilket ingen hörde men dem gick runt och ursäktade sig.. :/ Ska man inte göra! Hur som helst, DUKTIGA var de!

kl 24 åkte vi från skolan, det var så mycket vatten på vägarna så vi åkte i 80km/h. Det tog 1,5h hem, tar i vanliga fall 45-60 min. Drygt. Vi kom hem helskinnade.

En trött Maria gick snabbt och la sig då hon skulle upp kl 05.15. Ni kan tro det blev en lång fredag! :S

Over and Out!


Spadag

Tisdag

Gött med sovmorgon fram till 07.30. I vanliga fall går jag upp 05.15 så detta var suveränt.

Idag var det spadag, vi var inne på Fregatten i Varberg. Mitt förra jobb bjöd med mig som tack för att jag har jobbat hos dem. Dagen började med en liten samling, pratade igenom vad som hade hänt det gångna året, bra och dåligt. Det mesta var bra. 

"Frukost".

Samling igen. Pratade om vad som skulle hända det kommande året. Jag blev även avtackad, fick ett presentkort på 300 kr hos Body Shop. Tack så grymt mycket! :) Mer än vad jag behövde.

Lunch. Vi åt världens goaste torsk, panerad. Småpotatis och remoladsås.

Samling. Pratade om allt möjligt.

Eftermiddags fika. Chokladkaka med ett lager glaserad cocosröra.

Håltimma. Gick på stan en sväng med min mor, vi rök ihop lite men sen var det lugnt. Gick tillbaka till Fregatten, jag fick en ansiktsbehandling. Underbart. Det var så otroligt skönt! Varför går man inte på Spa oftare? Folk borde verkligen unna sig det lite oftare.

Hade en grymt trevlig Tisdag, kommer sakna mitt gamla arbetslag.. Men livet går vidare som man brukar säga.

Over and Out.

Bilder från nationaldagen


Nomnomnom...

Fin utsikt

"Vilken ska jag ta?" "Hamster?"

Skrattanfall!

"Ta den underifrån!" Haha

The gang!

Galen dag!!

Nationaldag

Söndag

Tog tåget in till gbg med mamma. Vi åkte, gick, strosa, småsprang till Slottsskogen. Det var ca. 30 000 pers som hade samlats i "parken". Hittade en mysig plats vid "groddammen" som Josse så fint uttryckte det. Martina kom in och joinade med mig och mamma, vi åt lite gott. Det blev även årets första jordgubbar, dem var goda kan ni tro. Efter ett tag kom också Josse.  Vi satt där på våran... Handduk... För det var det enda min mor hade fått med sig och två sittunderlägg... Kollade ögongodis. (Vem gör inte?) Haha.

Vi gick en sväng, såg sälar, pingviner och olika sorters ankor. Gick runt halv slottskogen sen bestämde sig min mamma att hon skulle åka hem så tjejorna och jag bestämde att vi skulle gå en sväng till. Vi kom ut ur slottsskogen. Olata som vi är bestämde vi oss för att skippa spårvagnen och promenera enda ner till stationen. Genom Linègatan med dem små söta cafeérna och små olika shoppar, det var nästan som att åka tillbaka en bit i tiden. Ner över avenyn där det även syntes att det hade varit fest dagen innan. Förbi Brunsparken. När vi nästan var vid stationen kom Martina på att vi skulle gå till en 7-eleven. "Vi fortsätter ner här!" Det man ska ha i åtanke med Martina när man är med henne är att hon alltid har en baktanke. ;P Josse och jag tyckte det var en bra idé.. Utan att tänka oss för... När vi hade kommit en bra bit ner, nästan nere vid Göteborgs operahus förstod både jag och Josse ganska snabbt att här låg inte någon 7-eleven. Där emot låg 4-Gott där. Vilket som jag förstod det är gbg's/Sveriges(?) största godisaffär. Any way, vi gick in! Martina, den smarta, köpte naturgodis! Det gjorde inte Josse och jag, vi köpte vanligt, äckligt, sockerfyllt, gelatin godis... Blä! Till råga på det var det superdyrt. 34 kr för inte ens en halvfull godispåse! Hmpf.. Vi satte våran rutt ner mot operahuset, vattnet, båtarna... Fiskmåsarna...

Det var en perfekt söndag! Två utav mina bästa vänner, underbart väder och massa glatt folk. Kunde inte bli bättre! :)


Jag & Josse vid operahuset. <3

Barn igen?

Torsdag

Trött och mör i hela kroppen, snart jobbat en vecka som vaktmästare. Det är kul men jag hade glömt hur hårt det var, mina muskler värker.

Massage? Ja tack!

det är skillnad på att jobba 50% med barn och hårt "trädgårdsarbete" 100%... Men grymt skönt att äntligen få jobba fulla veckor. Känns skönt, har helt suveräna kollegor. Vilket väger upp det tunga.

Lirade lite fotboll idag med mig själv, vet inte hur jag lyckades men gled på gruset när jag skulle ta bollen så nu har jag ett skrapsår på knät... Det var längesen jag hade det. Minns tillbaka på när man var barn, snubblade och slog sig. Sprang alltid till mamma så att hon kunde blåsa, tro det eller ej så blev det alltid bättre när hon blåste. När man blir vuxen och stor så gör man inte det längre...

Jag är nog inte den första att undra varför man måste bli vuxen.. Hade jag fått välja hade jag nog varit barn hela mitt liv. Det finns självklart för- och nackdelar med att vara barn/vuxen. Jag har dock ett litet barn i mig, det kommer alltid att finnas där vare sig jag är 20 eller 50.

"Man blir inte vuxen bara för att man slutar leka!"

Citatet får avsluta denna kvällen.

Over and Out!





Uppdatering!


Lördag

Hade en toppen lördag i helgen. Det åts thaimat ute på mammas balkon, Saga, Josse och Martina joinade in.


Utsikten hos mor

Tigermuffins!!
Hos mor en varm lördag
En söt Saga njuter av sin Corona

Josse, Min bumbibjörn



Världens bästa Martina. Hon fastnade tyvärr inte på bild denna kvällen så det fick bli en gammal. :)


Efter mycket mys och olika bidrag från Eurovision songcontest bestämde vi oss för att stänga av Tv:n och vrida upp ljudet på sterion. Det blev en del dans och studsande... Ehrmn.. Det var en viss Saga somlyckades spela in oss utan att vi visste om det. Galen kväll! Efter att alla hade fått sina dansutbrott drog vi till Esters i Kungsbacka. Vi skulle ha stannat hemma... Kan inte vara kul jämt. Alla drog hem relativt tidigt.

Tack flickor!

Ni betyder!<3


RSS 2.0